Treningsplan

De siste dagene har jeg fortsatt med å holde fokus på rett trening med rett intensitet. Jeg har fått utarbeidet et treningsprogram fra John Steinar Urne fra Fenring Langdistanse ,https://www.facebook.com/people/Fenring-Langdistanse/100002459602440 . Han har til tider vært en av Norges beste maraton løpere. I flere år ble han trent av Jan Fjærestad (http://no.wikipedia.org/wiki/Jan_Fj%C3%A6restad), som var en av Norges beste langdistanse løpere på 70 og 80 tallet.

Jeg trener nå meg fokus på terskeltrening og mye trening i sone 1.

Her er treningen i forrige uke:

Mandag          : 4 x 2000meter          = Terskel

Tirsdag            : Rolig fjelltur             = Sone 1

Onsdag           : Sykkel 2 timer ute    = Sone 1

Torsdag           : Løping                      = Sone 1

Spinning                   = Sone 3

Fredag            : 3000meter +

15x400meter           = Terskel

Lørdag              : Rolig fjelltur             = Sone 1

Søndag           : Svømming                = Sone 2

Løping langtur          = Sone ½

Treningsplanen vil bli endret hver 3 uke.

I løpet av helgen har det kommet en del snø ute, noe som gjør at det ikke blir sykling ute denne uken. Har en plan om å begynne å sykle og å løpe mer hjem fra jobb i tiden fremover.

Når det gjelder Fenring Langdistanse, så er det en ”gjeng” utøvere fra ulike miljøer som løper langturer i ”skauen” en til to dager i uken. Der er det mange sterke løpere med der. Flere fra Bergen Triathlon Club er med der (http://bergentri.no/ ).

Ja hva er min kortsiktige plan for konkurranse?  Jo tenkte jeg skulle stille på 10km under Vinterkarusellen på Fana Stadion neste mandag hvis været blir bra. Har ikke løpt 10km på over et år. Sist jeg prøvde meg løp jeg på ca 47 minutter. Satser på forbedring, og en tid rundt 43 til 44 minutter. Vi får se.

Søndagstur i "sumpen"

Om LøpSammenAskøyMentor

- Alder 54 år - Bosted Askøy - 2 barn Motto er Trening og Trivsel med plass til alle - Hobby: Løp Sammen Askøy Follesø Mannskor Follesø Mannskor Trim
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Treningsplan

 1. Fredrik O. Tveit sier:

  Kult med egen blogg. Det er kjekt å se hvordan du gjør det.

  Det var litt av et treningsprogram. Mye likt som jeg tenker at jeg ønsker å gjøre det, men jeg er litt misunnelig på at du har en så god plan og tydeligvis klarer å følge den. Du trener mye mer riktig og målrettet enn meg. Hvis du klarer å gjennomføre dette så må det bli suksess.

  Men hva er forskjell på sone 3 trening og terskel. Jeg trodde at sone 3 var 82 – 87% puls og at melkesyreterskelen normalt er på 87% puls. Derfor har jeg trodd at sone 3 er det samme som terskeltrening. Hvordan trener du terskel i forhold til sone 3?

  • trondtri sier:

   Hei Fredrik.

   Takk for at du tittet innom meg en tur. Vil prøve å skrive her inne noen dager i uken.

   Når jeg nå blogger, så har ikke jeg helt peiling på hva jeg snakker om i alle tilfeller. Føler uansett at jeg må prøve å utrykke meg selv om fakta ikke altid er korrert.

   Ja terskel hva er det?
   Jeg sier det slikt:
   Terskeltrening foregår like under og på den intensiteten der kroppens produksjon av melkesyre akkurat balanserer med kroppens evne til å eliminere melkesyra.
   Det er ikke bare én type intervaller, eller én type trening som defineres som terskeltrening. Du kan kjenne igjen en terskeløkt på følgende:

   Pausene overstiger ikke 25 prosent av lengden av intervallene, og vil vanligvis være ca 10–25 prosent av lengden av intervallene

   Total varighet på den intensive delen av økta er ca 30 minutter eller mer

   Eksempler på økter

   10–12 x 3 min med 45 sek pause

   6 x 5 min med 1 min pause

   7 x 4 min med 1 min pause

   30-40 min hurtig langtur

   Har også lært av John Steinar at å trene i sone 1 og holde seg der hele tiden er med på å skyve grensen for sonen høyere med tiden. Dette blir da for meg enannen type terskeltrening.

   Du Fredrik kommer nok til å klare deg godt fremover bare du trener jevnt og trutt. Det viste seg på forrige maraton. Stå på, og heia TRI.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..