Fin fredag

Høst ved Hardanerfjorden. Meg og Thor.

Det var en super kveld i går med spinning og klubbkveld med Astrik. Ca 60 stykker stilte opp i løpet av kvelden for å høre Fredrik Mohn som er treneren til Edvald Boasson Hagen holde foredrag. Han var helt suveren som foredragsholder. Jeg husker ikke alt han snakket om, men noe av det jeg bet meg merke i var periodisering av treningen, og å trene i rette soner. Han snakket også om noe som han kalte ”3 dagers trening”. Utøverne kjører et opplegg i 3 dager for så å ha en restitusjons dag, så 3 nye dager før hvile osv. Australske toppsvømmere hadde forbedret resultatene sine kratig ved å øke søvnen sin fra 8 til 10 timer i døgnet, så søvn understreket han var viktig. Til slutt tar jeg med at han betegnet lavkarbo som livsfarlig. Kroppen er helt avhengig av karbohydrater for å kunne fungere. Hvis ikke kroppen får nok karbohydrater så lager kroppen et substitutt(kunstig karbohydrat) til erstatning for ”vanlige” karbohydrater. Disse substituttene er ”farlig” for kroppen. Det er ikke sikkert at det jeg skriver er referert korrekt, men det var slik jeg oppfattet det.   Den karen satt inne med et helt leksikon når det gjaldt trening. Han får terningkast 6 av meg.

Så er fredagen her. Yes Yes Yes fredag er en fin dag. Var mye styr med familiære ting før jeg fikk kommet meg på trening i dag. Trøtt og sliten gikk jeg på treningssenteret for å kjøre en økt på 3000 meteretter fulgt av 15×400 meter. Økten gikk greit når jeg var kommet meg på møllen. Liker ikke å være inne, men når det skal kjøres en slik teknisk økt og det ikke er så bra løpeforhold ute ja da går jeg i hus på en slik økt. Kjører også litt basis trening med armhevninger, situps og planken. Er dere flinke på planken? Jeg står pr i dag i 2min30sek.

Har også begynt å kjøre en økt styrke på beina. Trenger det med tanke på å bli litt bedre på sykkelen.

Torefjell i Norheimsund, 1050 moh.

Torefjell i Norheimsund, 1050 moh.

I morgen tidlig er det jobb på meg, men akkurat nå sitter jeg og tenker på min gode venn Thor Brekke (https://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1292096526&sk=info) som er i campingvognen og koser seg. Han ringte meg i går og spurte om ikke jeg også skulle ta meg en tur inn i vognen min også. Har ikke vært der inne siden november, så nå savner jeg både vognen og Thor. Håper på å få meg en tur om ikke så lenge.

Fin fredag.

Meg og Thor på Torefjell i Norheimsund. 1050 moh.

Meg og Thor på Torefjell i Norheimsund. 1050 moh.

Trond

Om LøpSammenAskøyMentor

- Alder 54 år - Bosted Askøy - 2 barn Motto er Trening og Trivsel med plass til alle - Hobby: Løp Sammen Askøy Follesø Mannskor Follesø Mannskor Trim
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..