Vinterkarusellen Fana Stadion

Slik kan det se ut på et løp under Vinterkarusellen

Slik kan det se ut på et løp under Vinterkarusellen

Ja da var resultater fra vinterkarusellen på Fana Stadion kommet.

45:31 og ganske skuffet. Og hvorfor er jeg skuffet? Sist gang jeg løp konkurranse på           10 km var i november 2010 på 47:50. Siden den gang har jeg trent mange mange timer, så jeg mente at differansen burde vært mye større i går.

Resultater her: http://www.bfgfana.no/vinterkarusellen.cfm

OM LØPET:

Vinterkarusellen arrangeres hver vinter av BFG Fana (http://www.bfgfana.no/omoss.cfm) med utgangspunkt fra Fana Stadion og med 8 løp. Det løpes 5 eller10 km. Løpet i går var nummer 6 av 8 løp.

Jeg møtte utenfor start ca 1830, der jeg skulle møte Harald Løbersli som er en av Follesø Mannskor Tri gutter. Harald er kommet tilbake etter å ha knekt skulderen under en løpetur med Fenring Langdistanse i desember. Vi begynte å varme opp i løypen. Om jeg ikke var nervøs fra før av så var jeg det nå. Hadde satt press på meg selv for å prestere, så ”trykket” i kroppen var stort.

Det nærmet seg start og vi jogget mot startområdet. Der traff vi mangen kjente fjes fra Fenring. Hadde bestemt meg for å ikke stå for langt bak ved start. Når skuddet gikk følte jeg meg presset inn i en ”mølje” av mennesker. Etter noen 100 meter løste det seg litt opp, men da oppdaget jeg neste STORE problem. Det hadde begynt å bli glatt. Og fy steike kor gale det ble etter hvert som vi kom utover i løypen. Jeg må være så ærlig å si at jeg var skikkelig redd for å gå på trynet. Ved runding 5 km kikket jeg på klokken og konstaterte at jeg lå langt etter skjema til 44 minutter. Da sa psyken min at nu er det nok og jeg økte tempoet litt. Veien mot mål er historie bortsett for at jeg løp forbi en del løpere og ingen løp forbi meg. Kjekt det at en i hvert fall holder unna fra de som kommer bakfra. Like før mål så jeg klokken og den viste 45 minutter. Fa……. jeg var skuffet 45:31. John Steinar som lager treningsopplegget mitt tok imot meg ved mål. Han prøvde å trøste meg og si at jeg hadde klart ca 2 minutter bedre hvis ikke det hadde vært så glatt. Ja vi var Bambi på isen. John Steinar løp veldig bra på føret med tiden 38:25.

En av "jernhestene" mine.

En av "jernhestene" mine.

I dag når jeg satt og trødde på jernhesten min tenkte jeg mye på løpet. Hva var positivt? Jo jeg stilte opp og ville prøve meg på 44 minutter,til tross for at jeg har vært skadet i 6 uker. Synes det er viktig å ha mål. Jeg løp med negativ splitt på grunn av at psyken styrket meg på siste delen. Nå har jeg også noe å strekke meg etter på neste karusell. Været spilte også en viktig en rolle  på tiden.

Oki hva skjer nå? Til helgen blir det maratonkarusell med ½  maraton på meg men den skal jeg løpe helt rolig. Kan si tiden her og nå, hvis jeg ikke skader meg da.                         Jeg skal løpe på 1:50.

Vi snakkes.

Trond

Om LøpSammenAskøyMentor

- Alder 54 år - Bosted Askøy - 2 barn Motto er Trening og Trivsel med plass til alle - Hobby: Løp Sammen Askøy Follesø Mannskor Follesø Mannskor Trim
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

4 svar til Vinterkarusellen Fana Stadion

 1. Tom-Eirik Thorgersen sier:

  Og hva skal jeg si Trond? Du imponerer stadig. Det med å løpe vinterkarusellen er et lite veddemål med værguder og føre. Jeg har vært med på 5 km 3 ganger, og var skuffet på etter siste deltakelse. Hadde heldigvis GPS og Puls-historikk fra begge løpene, og så da at jeg hadde holdt vesentlig lavere puls de første 3 km og mistet 1 minutt, hvor jeg så ga på siste 2 km og holdt akkurat samme puls og tid som beste-notering. Min erfaring etter 3 løp er at en må sette mål med hvert løp, og jeg har bestemt meg for å IKKE sette ny rekord for hver gang, men ha fokus på styring av puls, og så tar jeg tids-resultatet til etterettning. Min erfaring er at jeg kan holde 85% av min makspuls og løpe på ca 10,5 km i timen, eller holde ca 90% av maks og løpe på ca 11,5 km i timen. Men om jeg holder 90% av maks, så holder jeg nok ikke mer enn 5 km, så skal jeg løpe 10 km en gang (og det var i utgangspunktet målet), så må jeg nok ligge mellom 85% og 90% et sted, og satse på 11 km i timen. Da kommer jeg ihvertfall under 1 time, og det er bra for meg å være.
  Forstår jo at du har høyere mål og ambisjoner, men jeg vil råde deg til å ikke delta i alle løp som om det er konkurranse om å komme først i mål. Ta det som test, ikke bare på hva kroppen tåler, men om du kan løpe halvmaraton på den tiden du setter det, og føler at du kunne holdt samme farten i 22 km til, så er du vel godt i rute. Og så gjenstår bare svømming og sykling, og det er vel no problem…..
  Lykke til Trond, heier på deg!!

  • trondtri sier:

   Hei Tom

   Setter pris på tilbakemelding. Fint at du er med på Vinterkarusellen. Å holde formen ved like gjennom spinning og løping i vintermånedene er bra. Stå på. Når det gjelder løping og konkurranser så har jeg mål om å forbedre meg, men det blir ikke på hvert løp. Jeg har bare et mål og det er fokus på NORSEMAN i august. Jeg har fått utarbeidet et treningsopplegg for meg og det setter stor fokus på trening i rette soner. Nå trener jeg stort sett bare på rett puls i.h.t plan.
   Jeg setter press på meg med å skrive om min store lidenskap for tiden. Du kjenner jo til dette fra fjorårets Tom blogg.
   Ser ut som om du har store planer i år, med Trondheim – Oslo? Vi snakkes nok utover våren med Astrik. Lykke til med treningen fremover.

 2. Morten Vestvik sier:

  Jeg synes du løp et godt løp Trond. Med de forholdene som var med klink is endel steder er det en god tid. Enig med John Steinar i at du nok kunne løpt betydelig fortere med bare veier. Blir spenennde å følge deg i fortsettelsen, og lykke til på lørdag med 1/2 maraton. Regner med at vi treffes da. Jeg skal løpe maraton. Ellers treffes vi vel på søndag på Ravnanger dersom sjefen (John Steinar) finner det tilrådelig å løpe.

  Mvh.
  Morten

  • trondtri sier:

   Hei Morten

   Takk for oppmuntrende tilbakemelding. Setter pris på det.
   Har lov til å være litt skuffet på seg selv innemellom. Det er bare medisin for å psyke seg opp til neste løp. Satser på at vi snakkes på lørdag.
   Trond

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..