1/2 maraton

Maratonkarusellen Fana Stadion

Nok en uke er borte, og det er litt skremmende. Når jeg tenker fremover så virker ting så langt unna, men når jeg ser tilbake så har tiden løpt av gårde. Vi er snart i mars nå og da starter sykkelsesongen ute. HJELP tiden går for fort nå. Hadde mange tanker om å få et bedre grunnlag ved hjelp av styrketrening før sykkelsesongen begynte. Men det skar seg til en hvis grad. Har kjørt basistrening med armheving, situps og planken. Beina har ikke fått den treningen de hadde trengt. Ja ja jeg mistet 6 uker før jul når jeg var skadet, så det får ta litt av skylden.

 

Nå rotet jeg meg litt bort her. Skulle avgi rapport på ½ maraton som gikk på lørdag. Jeg skrev i forrige innlegg at jeg skulle ta det rolig å løpe på 1:50. Det var planen for jeg skulle løpe sammen med Torbjørn Johnsen fra Askøy som også skal på NORSEMAN. Avtalen var at vi skulle ta det med ro. Før løpet kom jeg til Fana Stadion sammen med Inge Blokhus fra FMK Tri. Inge hadde planer om å løpe på under 2 timer. Det ”bøttet” ned med regn før start så det kom til å bli en våt fornøyelse. Klokken 12 sto det 175 påmeldte klar til start. Jeg tok det helt med ro de den første kilometeren. Så rolig at Torbjørn ble rastløs. Han sa at han følte seg så pigg at han ville kjøre på. Løp sa jeg for min plan sto ved lag enda. Fy steike som det regnet, og dammene var så store at vannet av og til gikk opp på anklene. Ved runding10.5 kmviste klokken 54:50 minutter. Det var helt etter planen til en slutt tid på 1:50 timer. Jeg ”luntet” videre av gårde på siste sløyfen, og etter13 kmså jeg igjen på klokken. Hm hm jeg hadde øket tempoet uten at jeg merket det. Jeg fortsatte da i det tempoet(lav sone 3). Inn mot mål passerte jeg løper etter løper. Slik er det ofte. Synes mange er for lite flink til å disponere løpene sine. Det er jo selvfølgelig veldig kjekt å løpe forbi mange på sin ferd mot mål. Inn mot stadion er det en tøff bakke. I den bakken passerte jeg 3 stykker. Den siste av de 3 var så forbannet på seg selv at han bannet og steikte i det jeg passerte han(han var sliten). Jeg lo for meg selv og løp lett videre. Ved målpassering sier en funksjonær til meg ”det ser ikke ut som du er trøtt så lett å ledig du er på foten”. Tiden ble 1:45:30 og jeg var ikke trøtt. Planen på 1:50 ble brutt, men det var et rolig løp i middels sone 3 som var planen.

 

Torbjørn knuste til med 1:34:37 som er kjempe bra. Det var godt han stakk alene, og at jeg ikke ble fristet til å henge på han. Inge kom inn på 1:56:57, som var godt under målet hans på 2 timer. Fredrik også fra FMK Tri løpe full maraton. Han perset med noen minutter.

Klar til start på Fana Stadion

Klar til start på Fana Stadion

Er godt fornøyd med uken som har gått. Har blitt mye løping, litt spinning og svømming. Logger 12 timer trening denne uken. Neste uke blir det nok like mange timer men med lavere intensitet.

Meg og Inge

Meg og Inge

Om LøpSammenAskøyMentor

- Alder 54 år - Bosted Askøy - 2 barn Motto er Trening og Trivsel med plass til alle - Hobby: Løp Sammen Askøy Follesø Mannskor Follesø Mannskor Trim
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..