3 FJELLSTUREN.

Foto stopp på Løvstakken

Foto stopp på Løvstakken

3 fjellsturen kommer jeg til å gjøre mange fredager fremover våren og sommeren. Turen går fra jobben min i TINE som er på Minde, og til Askøy. Jeg gikk denne løypen noen ganger i fjor. I år var det første gangen jeg skulle ta den.

Etter å ha vært i begravelse i Solheim kapell, skiftet jeg til treningstøy.

Utsytet var piggsko, sealskinz sokker, vintertights, vindtett ulltruse, 1 lag ull, 1 lag teknisk trøye, vindjakke, bøff, lue og hansker. I sekken hadde jeg regntøy, ekstra ulltrøye, ½ liter sjokomelk, 330ml juice, 1 neve nøtter, 2 små gel. Av sikkerhets utstyr hadde jeg mobil, redningsduk og fløyte.

Været var skyet 4 grader og litt yr da jeg passerte ”skillingsbollen” på vei mot Løvstakken. Det var mye is og mye vann i stien på vei oppover. Vel oppe på toppen ble det som vanlig en foto seanse med mobil kameraet. Har ”mekket” meg et eget stativ til å sette mobilen i når jeg tar bilder av meg selv.

Grått og trist på Løvstakken

Grått og trist på Løvstakken

Det var godt å starte nedturen fra Løvstakken for det blåste ganske mye der oppe. Takker piggskoene for at jeg kommer meg ned på en grei måte. Vel nede på Melkeplassen går det fort oppover igjen til neste fjell som er Damsgårdsfjellet. Det går fort å komme seg opp på fjellet. Det hadde begynt å blåse enda mer, så det var ikke så lett å ta bilde der oppe. Blir også fort kald når jeg stopper i slik vind. Uten å nyte utsikten bærer det nedover mot Laksevåg. Det en mange våte myrer å passere ned mot Laksevåg. Den siste bakken ned er ganske bratt. Tenker på de gangene jeg har gått opp på 7-fjellsturen. Den bakken suger krefter.

Stien opp til Damsgårdsfjellet er godt merket.

Stien opp til Damsgårdsfjellet er godt merket.

Nede på Liaflaten er det å varsle hjemmet om at jeg har det bra. Oppover Banuren mot Lyderhorn går jeg i helt egne tanker og er ikke fokusert på stien. Det føret til at jeg mister stien og havner utenfor den. Har gått der så mange ganger at jeg fortsatte utenfor stien. Det ble bratt, men jeg karret meg opp på sørsiden og ikke på østsiden hvor stien går. Steike kor det blåste og regnet der oppe.  På Lyderen traff jeg det første menneske på turen over 3 fjell. Det sier vel litt om galskapen jeg holder på med. Ned fra Lyderen går det på autopilot. En fin tur over 3 fjell er helt perfekt en fredag. Hjem å dusje spise godt og kose seg med god samvittighet er en fin følelse. Jeg brukte 2t45min på denne turen. Prøver å holde meg i sone I, men i noen av de bratteste kneikene spretter nok pulsen opp i sone III. Gleder meg allerede til neste tur.

Snart hjemme. På vei ned fra Lyderhorn, med Askøybroen i bakgrunnen.

Snart hjemme. På vei ned fra Lyderhorn, med Askøybroen i bakgrunnen.

Nå er det Nytt på Nytt.

Trond.

Om LøpSammenAskøyMentor

- Alder 54 år - Bosted Askøy - 2 barn Motto er Trening og Trivsel med plass til alle - Hobby: Løp Sammen Askøy Follesø Mannskor Follesø Mannskor Trim
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..