TRENINGSVENNER

To av mine beste treningsvenner. Inge og Øyvind

To av mine beste treningsvenner. Inge og Øyvind

Det måtte komme til meg også til slutt. Ligger nå her på sofaen og er ikke i stand til verken å gå på jobb eller å trene. Etter en koselig helg på Kvamskogen med gode venner, kjente jeg utover søndagen at noe ikke var som det skulle med kroppen. Hadde planer om en rolig langtur søndag ettermiddag siden jeg ikke fikk med meg langturen med Fenring tidligere på dagen. Jeg tok nå på meg utstyret å startet på turen. Kjente raskt at jeg ikke klarte noe langtur. Hele kroppen verket og jeg hostet slim fra brystet som verket. Måtte bare gi meg og tusle hjem. Har ikke vært forkjølet eller hatt andre luftveisplager på den tid jeg husker. Slik er det nå her jeg ligger, kroppen verker med sår og vond hals m.m. Hvorfor skulle jeg gå fri fra sykdom?

Når jeg nå ligger her så dukker det opp mange gode tanker og minner i hodet mitt. Det er en av de tankene jeg nå vil skrive litt om:

TRENIGSVENNER

For 2 år siden startet jeg forvandlingen fra sofagris og til å bli meget glad i trening. Jeg startet med å lure meg vekk for å trene bort noe av de 20-30 kgjeg hadde for mye på kroppen. Jeg ville forebygge sykdom og komme i bedre form. Etter noen måneder ensom i ”skauen”, begynte jeg å oppsøke treningsmiljøer.

Follesø Mannskor Tri

Tri på kosetur

Tri på kosetur

Det første miljøet jeg menget meg med var guttene i Follesø Mannskor som hadde begynt med triathlon og annen form for trening. Jeg hadde mye å ta igjen på de gutta der, men jeg ble godt mottatt av dem til tross for dårligere form. Gruppen av sprekinger besto av Fredrik Tveit, Øyvind Lygre og Inge Blokhus som hadde begynt med triathlon. Andre som Ståle Øverbø, Harald Løbersli, Frank Leirvåg og Ronald Fosse drev med sykling og langturer som 7-fjellsturen. Vi opprettet en gruppe på Facebook som vi kalte Follesø Mannskor Tri(triatlon/trim/trivsel). Tri hadde så stor aktivitet at Bergens Tidende skrev en lengre artikkel om oss http://sprek.bt.no/sprek/2496173Macho-mannskor-2102.html. Høsten 2011 hadde vi en helt fantastisk tur der vi gikk Aurlandsdalen. Det var 12 stykker som var med på den turen. Vi stoppet underveis på turen for å synge for andre turgåere, og vi gjorde stor suksess. Om kvelden underholdte vi med sang fra bordene på puben ved Ægir bryggeri i Flåm. Natten ble tilbrakt med overnatting i lavvo. Slik har Tri gruppen bygget opp et fantastisk vennskap som jeg er en del av. Vi er fremdeles aktiv og har stadig nye planer. Vi blir å finne på NORSEMAN, AXTRI, 7-fjellsturen, Bergen-Voss, mange løp fra 5 km og til maraton og mye mer.

(https://www.facebook.com/messages/613758687#!/groups/130763667004611/?bookmark_t=group)

Fredrik Øyvind og meg på Kolbeinsvarden

Fredrik, Øyvind og meg på Kolbeinsvarden

ASTRIK

Askøy sykkel&triathlon klubb ble jeg en del av høsten 2010. Jeg kjøpte meg sykkel i juni 2010 og etter å ha trent for meg selv i 3 måneder meldt jeg meg inn i klubben. Jeg føler at

Astrik trening, pause på Herdla

Astrik trening, pause på Herdla

klubben er mye mer aktiv frem mot rittene i mai og juni enn fra august og utover høsten. Det er gjerne naturlig, så jeg ble ikke kjent med så mange den første tiden i klubben. Etter hvert har jeg fått meg mange fantastiske sykkelvenner fra Astrik. Klubben har et flott miljø og gir gode treningsmuligheter innen sykling, løping og svømming.

https://www.facebook.com/messages/613758687#!/groups/ASTRIK/?bookmark_t=group

http://astrik.no

AXTRI med Benedicte og Roger

AXTRI med Benedicte og Roger

Fenring Langdistanse

Her har jeg pr i dag flest treningsvenner. Mange fra Follesø Mannskor Tri er med på treningene til Fenring. Jeg begynte å løpe litt med gruppen i høst, og gjennom vinteren har jeg vært med på langturen om søndagene. Søndagsøkten er en tur på ca 3 timer som går i sone I. Vi starter på Ravnanger og løper nordover mot N-Haugland og tilbake(19km). Det er også trening om tirsdagene. Den økten er på 2 timer og er en sone 2 økt. Løpingen foregår i området Ravnanger-Dronningen-Lien. Fenring gruppen består i hovedsak av menn i alle aldrer, men unntak av 2-3 damer. Tonen og samholdet på Fenring sine treninger er bare helt topp, ”BEST EVER”. Liker meg så godt at når jeg må droppe en trening så er det med meget tungt hjerte. Alle tar vare på hverandre og viser hensyn og respekt. Kommer til å prioritere Fenring sine treninger som nr 1.

https://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100002459602440

Deler av søndagsgjengen. Gunnar, John Steinar. Svein, Blokken, Øyvind, Morten, Benedicte, Frode, Petter.

Deler av søndagsgjengen. Gunnar, John Steinar. Svein, Blokken, Øyvind, Morten, Benedicte, Frode, Petter.

Oppsummert så vil jeg si at den livsstilsendringen jeg har gjort med å gå fra sofagris og til å trene, har gitt meg venner som har styrket mitt liv.

BEGYNN Å TREN! DU VIL DA FÅ DEG VENNER SOM ER MED PÅ Å STYRKE DITT LIV.

På tur over Aurlandsfjellet med Anne, Blokken og Frank Raa.

På tur over Aurlandsfjellet med Anne, Blokken og Frank Raa.

Astrik på veien

Astrik på veien

 

Treningsvenner på byen

Treningsvenner på byen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om LøpSammenAskøyMentor

- Alder 54 år - Bosted Askøy - 2 barn Motto er Trening og Trivsel med plass til alle - Hobby: Løp Sammen Askøy Follesø Mannskor Follesø Mannskor Trim
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..