Ironman 70.3 Haugesund

Jeg avsluttet forrige blogg innlegg med å spørre meg selv om jeg var i rute til Norseman i august. Da var svaret nei. Hva sier jeg nå? Jo det kommer jeg tilbake til på slutten av dette innlegget.

Trening med Fenring Langdistanse

Trening med Fenring Langdistanse

Jeg har i løpet av de 3 siste ukene ikke trent så mye, men holdt fokus på å vedlikeholde formen og være med på konkurranser. Jeg har vedlikeholdt ved å sykle 1 til 2 dager i uken, det samme med løpingen og svømmingen. Svømming var jeg drit dårlig på for 3 uker siden, men føler at det har kommet seg betraktelig i det siste.

Lørdag 30. juni løp jeg Fanaløpet ½ maraton(21.1 km). Det løpet hadde jeg planer om å trykke til på uten å gå helt i kjelleren eller å sprekke. Jeg la opp til en slutt tid på 1:35 timer noe som ville bety en forbedring på 4 minutter på min bestetid fra i fjor. Den var på 1:39 timer. Jeg fulgte dette skjemaet og kom i mål på 1:35 uten å ha tatt ut alt.

Ironman Haugesund 70.3

Ironman Haugesund 70.3

Søndag 8. juli skulle jeg ut i Skandinavias første Ironman 70.3 i Haugesund(1900 meter svømming, 90 kmsykling og ½ maraton løping). Jeg reiste ned lørdag morgen sammen med to kamerater fra Astrik(Øyvind og Fredrik) slik at vi fikk med oss Race Briefing. Før det hele skulle starte søndag morgen ante jeg at dette kom til å bli stort arrangement. Det var stjerner fra hele verden som skulle delta sammen med 400 til 500 andre glade ”amatører”.  Etter en lang dag med ”innsjekk” av alt utstyr, for her var det strenge internasjonale regler ble køyen inntatt ved 22 tiden.

Øyvind, Fredrik og jeg inspiserer svømmestarten.

Øyvind, Fredrik og jeg inspiserer svømmestarten.

Etter en god natts søvn bar det i vei til svømmearenaen, som var et lite vann vil jeg si. Det het Skeisvannet, og her var også T1 og T2. Vi ble møtt av fengende høy musikk og med internasjonal og nasjonal speaker. Fy steike for en atmosfære det var i start området. Siste sjekk av alt utstyr og siste plan for klesvalg ble gjort før jeg sammen med Øyvind og Fredrik gikk i vannet for å varme litt opp. 19 grader i vannet var helt topp, men fytt i katta så mye ”dritt/humus” det var i vannet. Og med tanke på at det krydde i fugler i vannet som gjødslet vannet hele tiden, så virket det ikke helt bakteriefritt. Etter hvert som klokken gikk mot start ble det flere og flere i vannet. Dette kom til å bli trangt med mye armer og bein gjennom hele svømmingen.

Klar for 1900 meter svømming i Haugesund. Med Fredrik, Øyvind og Clare.

Klar for 1900 meter svømming i Haugesund. Med Fredrik, Øyvind og Clare.

Klokken 8 jallet Vikingehornet start signalet. Det ble ekstra mye knuffing i starten så jeg fikk meg slag fra både armer og bein.

Vikingehornet jaller starten

Vikingehornet jaller starten

Planen var å svømme på rundt 40 til 41 minutter, som ville være en forbedring på 4 minutter fra sist konkurranse. Etter å ha kjempet meg sikk sakk gjennom1900 meterfølte at tiden ville sprekke, men den gang ei. 41.11 minutter viser tiden da jeg kom opp av vannet og til T1. Jeg var i rute til mitt skjema med totaltid på ca 6 timer. Løp gjennom masser av heiende tilskuere inn i skiftesonen, der fantastiske funksjonærer ”rev” av meg våtdrakten før jeg gikk til plassen min for skifte til sykkelutstyr. Jeg brukte 3.49 minutter i skiftesonen. Fy flate for et proft opplegg var tanken min ut på sykkeløkten.

Etter å ha syklet 90 kmpå tiden 2:54:52(30.8 km/t) gjennom et eventyr av en løype, lå jeg ann til en slutttid på rundt 5:45 timer. Jeg hadde syklet uten å se på verken puls eller fart underveis.Hadde plan om å kjøre etter kroppen sine signaler. Jeg var meget fornøyd så langt og ikke var jeg tom for krefter. Alle veiene vi syklet på var stengt for trafikk, noe som gjorde det til en sikker sykkeløkt. Det vrimlet av heiende og jublende mennesker i hver en bygd langs veien opp mot Sveio og tilbake gjennom sentrum i Haugesund, videre retning Karmøy og tilbake til T2.

Fint med tempobøyler

Fint med tempobøyler

Sykkelen ble parkert på plassen min og det bar inn i skifteteltet hvor jeg nok en gang fikk hjelp av funksjonærene til av og påkledning av tøy. Det eneste jeg gjorde var å kaste av meg en Astrik trøye som jeg hadde tatt på meg ekstra, på med joggesko og av gårde. Jeg brukte 2.54 minutter på T2.

Det var vanskelig å få løpingen til å sitte i starten, følte meg tung i beina. Planen var å løpe i 5.50 fart. Gjennom Haugesund sentrum for første gang traff jeg de beste som var på vei til mål med en slutttid på i underkant av 4 timer. Ja ja jeg har jo bare20 kmigjen til mål selv. Gjennom Haugesund sentrum var det på 1000 vis av tilskuere som heiet oss frem.

Godt det er medisinsk personell tilstede.

Godt det er medisinsk personell tilstede.

Tenk å skulle få oppleve noe slikt under en triathlon i Norge. Her var alle vinnere. Under steikende sol løp jeg mitt eget løp. Stoppet på hver andre matstasjon for påfyll av ”gel” og væske. Våte svamper ble også brukt for å kjøle ned hode og kroppen. Så kom mine problemer etter ca10 kmløping. Jeg begynte å bli pissetrengt og det presset på. Jeg måtte pisse så jeg stoppet ved en ”pisseautomat” ved matstasjonen. Hva skjer? Jo må man pisse og har tidspress så nytter det ikke å få ut en dråpe. Prøvde i ca 30 sekunder uten hell. Fa….. heller, det var bare å fortsette å løpe. Problem nummer 2 var magekramper og diaré følelse, dette var ikke bra. Kikket på klokken i ny og ne og tenkte slutt tiden ville ligge rundt 5:45 på grunn av problemene. Hadde da løpt første6 kmi 5.15 fart, neste9 kmi 5.25 fart. Til tross for problemene så hadde jeg krefter igjen og løp siste6.1 kmi 4.41 tempo. Ble mer og mer motivert av å løpe forbi andre utøvere. Inn mot mål med jubel fra speaker og tilskuere, klokket jeg inn på tiden 5:31:24, og jublet av glede i det jeg fikk medaljen rundt halsen. Perset med i hvert fall en halv time.

Glade og slitne etter målpassering.

Glade og slitne etter målpassering.

I målområdet var det en elektrisk stemming blant stort sett glade utøvere. Jeg kom i mål som nummer 150 av ca 450 startende. Etter svømmingen lå jeg som nr 199, sykling nr 180 og etter løp nr 150. Kjekt å jobbe seg opp 50 plasser under veis. Ble forrøvrig nr 21 av ca 60 i min klasse.

I målområdet var det gratis mat og drikke til utøverne(også pils). Koste meg sammen med Øyvind, Fredrik og mange fra blandt annet BTC i 2 timer etter konkurransen. Ja for dere som lurer på magen……. jeg sprang 3-4 ganger på do etter målpassering. Jeg hadde underveis spist 2 halve energi barer og en gel på sykkelen, drukket 2 flasker sportsdrikke. På løping, en gel på hver andre matstasjon pluss vann. På de to siste matstasjonene kjørte jeg på med Cola. Ikke mye fast føde, så må vurdere matinntaket til neste konkurranse.

Dette er det største en ”sofagris” som meg, som har vært over90 kgfor 2 ½ år siden har opplevd når det gjelder idrettsglede. Ja det er mulig for deg der ute også!!!!!!!

Oppsummering:

Et strålende arrangement som var profesjonelt gjennomført.

En hel by/distrikt som stilte opp med dugnadsånd.

Kjempe fornøyd med egen prestasjon.

Fin i kroppen dagen etter konkurransen.

Så til svar på starten om jeg er i rute til NORSEMAN og har troen på at jeg vil nå toppen av Gaustatoppen 1850 moh? Har fremdeles ikke helt roen og troen. Det begrunner jeg med at jeg er dårligst på de to første grenene(svøm, sykling), og ligger jeg for langt bak der så klarer jeg ikke å løpe det inn til tross for at jeg er best til å løpe.

Vi var alle tre vinnere i dag.

Vi var alle tre vinnere i dag.

Om LøpSammenAskøyMentor

- Alder 54 år - Bosted Askøy - 2 barn Motto er Trening og Trivsel med plass til alle - Hobby: Løp Sammen Askøy Follesø Mannskor Follesø Mannskor Trim
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

3 svar til Ironman 70.3 Haugesund

  1. Imponerende innsats av deg Trond ! Du er rett og slett blitt god !!

  2. Imponerende Trond! Kjekt å se at du får dette til 🙂

  3. Flott oppsummering av løpet ditt. Du holder en fantastisk stigende kurve og denne prestasjonen vitner om at du vil ta Gaustatoppen med glans:-) Takk for knallflott helg i Haugesund. Det var dritgøy:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..