Norgesmesterskapet Langdistanse Triatlon

Sofagris som koser seg

Sofagris som koser seg

Etter IM 70.3 i Haugesund var kroppen fin i en uke. Merker at kroppen tåler ganske storbelastning etter hvert. Derimot denne uken har jeg vært helt på felgen og ikke fått trent en noe, bortsett fra en sykkeltur. Har hatt en slags ”sommerinfluensa”, med en slapp kropp. Sliter også med en vond skulder etter mye arbeid med huset. Kunne av og til tenkt meg å hatt det som grisen på bildet, NEI NEI den tiden er over for lenge siden. Satser 100% på å holde meg aktiv i årene som kommer.

Mandag hadde jeg hviledag og hjemreise fra Haugesund.

Tirsdag var jeg ute med Fenring Langdistanse. Turen ble for min del litt kortere en vanlig. Stod av etter 1 ½ time på 2 timers turen, for ikke å kjøre meg for hardt.

Onsdag hadde jeg 1750 meter svømming på tiden 37 minutter. Går ikke fort nok, men det kommer seg.

Torsdag var det sykkelen som måtte ut på veien. Ganske rolig tempoøkt på 1 time.

Vidden

Vidden

Fredag klarte Øyvind Lygre å lokke meg med over Vidden til tross for ganske mye tåke der oppe. I greit tempo løp vi fra Montana over Vidden med til Svartediket og opp igjen til Montana på ca 2:27 timer. Godt å gå inn i helgen med en slik tur. På denne turen kjente jeg kulden bite i kroppen, hadde ikke vindjakke med der oppe i tåkeheimen.

Lørdag var det tid for den ”store styrkeprøven” for meg i år. Skulle prøve meg på 3800 meter svømming. Stilte sammen med 8 andre i Storevannet ved Kronegården. Ut i vannet det bar og i løpet av 30 sekunder skjønte jeg at alle de andre var mye bedre å svømme en meg. Ja ja her var det bare å holde fokus på seg selv og finne egen rytme. De første 2500 meterne gikk ganske greit. Brydde meg ikke så mye om de andre der jeg ”badet” meg fremover. Etter 2500 meter prøvde jeg å jobbe litt hardere og samtidig ta i bruk beina litt mer. Det skulle jeg ikke ha gjort, for plutselig hugg krampen meg i leggen. Au au au og jeg måtte stoppe og prøve å få kontroll på krampen. Ikke lett å få kontroll på krampe ute i vannet, men etter en stund med smerte ga den seg. Er blitt vant til kramper så jeg fortsatte etter at den hadde sluppet taket. Brukte bare armene siste delen av økten. Tilbake på stranden viste klokken min 1:17 timer effektiv svømmetid. Det ble litt diskusjon om vi hadde svømt 3400 m eller 3800 m. Uansett så var jeg meget fornøyd med gjennomføringen og tiden. Er selvfølgelig bekymret for at jeg får kramper.

Svømming er ferskvare.

Svømming er ferskvare.

Søndag var det Fenring Langdistanse som sto på programmet. Ut i sumpen det bar sammen med 5 andre for en 3 timers tur. I dag var den nye naboen min med på økten. Viser seg at jeg i det nye huset vårt har jeg fått en nabo som er interessert i triathlon, og skal blant annet delta på Aurlandsfjellet Xtreme Triathlon i august. Kjekt å ha han med på turen, og han sto turen ut med glans.

Menn blir syke.

Menn blir syke.

Så kom søndag ettermiddag! Uff uff uff kroppen begynte å verke i muskler og ledd, snørra rant og hode verket. Det var begynnelsen på noen dager på sofaen. Tankene raste gjennom hodet mitt hele tiden. Hadde jeg kjørt kroppen for hardt? Ja kanskje det, men det får jeg ikke fasiten på.

Med Norgesmesterskapet i  triathlon langdistanse i tankene var ikke dette noe ideell situasjon. NM skulle arrangeres i Eidfjord lørdag 21. august. Distanse 1900m svømming, 90 km sykling og 21 km løping. Hadde planer om stille for å få en siste skikkelig treningsøkt før Norseman. Målet mitt var å ikke bli sist, alt annet ville være bonus Situasjonen var på langt nær ideell med dårlig oppkjøring og ingen svømming.

Lørdag morgen satt jeg i sofaen hjemme og drakk kaffe før jeg skulle reise innover til Eidfjord. Oppe i hodet satt de gode og den onde tanken og jobbet som bare f…..n. Den onde hadde styringen på meg lenge og ville ikke at jeg skulle dra. Hele kroppen støttet tanken på å droppe ut og bli hjemme. Heldigvis så er mange av oss skrudd sammen slik at vi står for det vi har sagt. Slik ble det, og jeg kastet meg i bilen mot Eidfjord.

Vel inne i Eidfjord hadde jeg så god tid at jeg kjørte opp Måbødalen og til Dyranut for å sjekke første delen av Norsman løypen. Oppe på Dyranut var temperaturen 4 grader. Ikke rare varmen der oppe gitt.

Vel nede igjen og til registrering det bar. Da kom meldingen! Det ble ikke svømming på grunn av at temperaturen i fjorden bare var 10 grader og det ville være fare for liv og helse. Ble ganske skuffet over meldingen, for jeg trengte en skikkelig svømmeøkt. Norgesmesterskapet ble dermed gjort om til duathlon. Det skulle først løpes 4.2km for å spre feltet, sykles 90km og løpes halvmaraton.

Eneste som fikk svømme i Eidfjord var Hvalen.

Eneste som fikk svømme i Eidfjord var Hvalen.

Startskuddet gikk kl 15.00, og jeg finner som vanlig mitt eget tempo. Løpeløypen gikk stort sett på kuperte grusveier rundt Eidfjord sentrum. Det var en slags terreng løype der en måtte hoppe over tømmerstokker og løpe sikksakk mellom trær. Inn til T1 var det ikke mange sykler igjen da jeg la ut på landeveien. Vi skulle sykle 6 runder a 15km i en relativ flat løype. Kort oppsummert så plukket jeg en del konkurrenter underveis. I T2 var det på

Det er vakkert i Eidfjord om sommeren.

Det er vakkert i Eidfjord om sommeren.

med joggesko. Kjempet for å få på meg skoene da jeg var helt nummen og følelsesløs i beina. Som vanlig så er de første 2km på løpingen et mareritt før ny muskulatur våkner og er klar til dyst. Løper stort sett alene de 5 runden a 4.2km. Sisterunden var tøff. Jeg var på en måte ikke sliten, men kjente at Haugesund Ironman lå og lurte i muskulaturen. I mål på tiden 4:51:21 og som nr 34 av totalt ca 60 forhåndspåmeldte. Topptid som leverer resultatlisten viser bare resultatlisten over de som fullførte og ikke komplett oversiktlig liste. Vinneren av NM var 65 minutter før meg i mål.

Fakta:

Løp 1: 4.2km – 16:48 min – 4min/km

T1 1:15 min

Sykkel 90km – 2:47:24 min – 32.7km/t

T2 2:05 min

Løp 2 21km 1:43:51 4.75 min/km

Totaltid 4:51:21

Mat underveis var 2 flasker energi drikke pluss litt vann på løpingen. 2 energi sjokolade, en halv banan og 3 gel.

Oppsummering:

Etter en uke der jeg har hanglet og med Ironman Haugesund i beina, kom jeg meg gjennom sikkert det første og eneste Norgesmesterskap i mitt liv. Målet om å ikke bli sist klarte jeg. Gjennomførte på en grei måte, men skuffet for at vi ikke fikk svømme.

Etter en lang dag var jeg hjemme igjen lørdag kveld kl 2330.

Nå er oppkjøringen til Norseman ferdig. Med fokus på å få mest mulig svømming den neste uken så får vi se om jobben er gjort i forkant.

Om LøpSammenAskøyMentor

- Alder 54 år - Bosted Askøy - 2 barn Motto er Trening og Trivsel med plass til alle - Hobby: Løp Sammen Askøy Follesø Mannskor Follesø Mannskor Trim
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

9 svar til Norgesmesterskapet Langdistanse Triatlon

 1. Trond Larsen sier:

  Dette var bra greier Trond. Håper du har alt inne nå før Norsen. Passe aktivitet nå i uken så skal det der gå greit vel !? Du er jo god på å prestere mer enn du tror viser det seg. Lykke Til 🙂

  • trondtri sier:

   Hei Trond.
   Takk for lykkeønskning.
   Nå blir det fokus på lett trening de neste 2 ukene. Sliter litt med svømmingen men tror det skal gå.
   Neste år er du klar for Ironman Haugesund tenker jeg?
   Du henger fortsatt med i «kampen» om jermannen?
   Trond

 2. Camilla sier:

  Dette blir nok sikker ditt første av flere NM, Trond

  • trondtri sier:

   Camilla når årets sesong er over så får jeg ta en evaluering. Det er blitt en stor del av livet mitt å trene, men det kreves en del timer.

 3. Eva sier:

  Jeg er bare så imponert over deg og hva kroppen din tåler. Stå på!!
  hilsen Eva

 4. trondtri sier:

  Takk Eva.
  Jeg har jo bygget «stein på stein» i hele vinter og vår, så noe må den tåle. Mye av grunnlaget blir lagt ved å løpe turene med Fenring Langdistanse i høst og vintermånedene.

 5. Kanonbra Trond. Du er et forbilde for oss andre middelmådige mosjonister. Du har hatt en gjevt stigende kurve lenge nå og jeg tror at du har mye å gå på enda før du når ditt potensiale. Du kommer til å klare svart trøye på Norseman med glans, men jeg håper at du satser på mange ironman distanser i årene som kommer frem mot gammelmanns-tilværelsen setter inn:-)

  • trondtri sier:

   Hei Fredrik.
   Glans og glans. Kommer jeg meg gjennom svømmingen så ser jeg lyst på det.
   Hvis jeg kan være med på å bidra til at du og andre holder «koken» oppe når det gjelder triatlon så kommer jeg nok til å putle litt på fremover. Kjekt å se at du fikk gnisten tilbake i Haugesund.
   Ha en fortsatt god ferie..
   Trond

 6. Morten Vestvik sier:

  Da må du ha masse lykke til på lørdag Trond. Dette blir spennende, og jeg har stor tro på deg. Riktig god ferie med familien etterpå. Mvh. Morten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..