Facebook til trening.

Jernmenn 2012

Jernmenn 2012

Jeg avsluttet forrige blogg innlegg med at jeg annonserte en reportasje i Bergens Tidende der de fulgte meg i min ferd mot å bli ”Jernmann”. Dere kan lese reportasjen her. Det viste seg at reportasjen også ble lagt ut i Aftenposten og i Adressa i Trondheim. Jeg håper at mange flere vil prøve seg på Jermannen i 2013.  For mer info se facebook Jernmannen, eller under Maratonkarusellen.

Se Bergens Tidende: http://www.bt.no/sprek/For-3-ar-siden-reiste-Trond-46-seg-fra-sofaen-Og-sa-seg-ikke-tilbake-2821727.html

I aksjon for Fenring.

I aksjon for Fenring.

Jeg vi nå fokusere på treningsfora eller debattfora. Da jeg begynte å trene var jeg til stadighet inne på Astrik og Bergen Triathlon Club sitt diskusjonsfora for å snappe opp tips i forhold til trening. Den dag i dag følger jeg med på disse fora, dog er Astrik sitt fora nesten ”dødt”, og jeg føler at aktiviteten på BTC sitt fora er synkende. Hva er grunnen til at aktiviteten på slike fora blir mindre? Jeg mener at det skyldes at flere bruker facebook som informasjon og diskusjons kanal. Mange har meninger om facebook. Ikke alle har facebook og kan dermed ikke følge med på det som blir lagt ut der. Er facebook nødvendig for alle? Tja slik jeg ser det så kan man klare seg uten, men hvis en ønsker å være en del av en gruppe som trener organisert og jevnlig sammen, ja da må en nesten være på facebook. Informasjon om trening og treningsrapporter skjer så fort og av mange samtidig og ”i nuet”. Hverdagen til oss er blitt så hektisk at vi må bruker ledige stunder til trening og da blir det gjerne på kort varsel.

Så tilbake til dette med at mange ikke har facebook og har meninger om facebook. Ja facebook kan være et ”drittsted” der mennesker deler mye unødvendig fjas. Men en

Bergen Ultra Sammen med min løpe kompis Trond Larsen.

Bergen Ultra Sammen med min løpe kompis Trond Larsen.

trenger jo ikke være en del av den ”åpne” facebooken. 99 % av min tilstedeværelse på facebook foregår i såkalte hemmelige eller lukkede grupper. Jeg har b.l.a en del av ansvaret til Astrik sin 5.30 gruppe som skal sykle til Voss i år. Der ligger de fleste syklistene i 5.30 gruppen inne og ingen andre en oss i gruppen kan se hva vi driver med. Vi planlegger trening, gir trenings rapporter og gir feedback til hverandre. Det samme gjelder Fenring Langdistanse (https://www.facebook.com/#!/fenring.langdistanse?fref=ts) og Endorfinos sine facebook sider. Dette synes jeg er det fine med facebook. I disse gruppene er det en enorm kompetanse og mange hyggelige treningsvenner som deler sine erfaringer, gir treningstips og legger ut treningsrapporter. Dette drar jeg nytte av i min daglige trening. Jeg får dessuten delt min blogg med dere, så takk for det.

Hadde jeg klart meg uten facebook i dag? Det tror jeg ikke. Jeg hadde i hvert fall måtte bruke mye tid og krefter for å innhente informasjon om hvor og når treninger sammen med andre foregår.

Morten og Maratonkarusellen gjør altid en kjempejobb for oss i løypen.

Morten og Maratonkarusellen gjør altid en kjempejobb for oss i løypen.

For å ta litt sportslig, så har jeg siden nyttår deltatt i Askløpet 4.5 km med en tid på 18.36 minutter, og løpt årets første maraton i år under Maratonkarusellen. Der jeg løp kontrollert uten å ta ut for mye inn til tiden 3.48.08 timer. Det har også blitt noen løp i Vinterkarusellen.

Det ble ikke så mye sportslig i dette blogg innlegget, det kommer jeg tilbake til etter hvert. Jeg har mange planer fremover.

Nå er det ut å løpe 3 timer i Sumpen med Fenring Langdistanse.

Klar for Sumpen.

Klar for Sumpen.

Trond

Om LøpSammenAskøyMentor

- Alder 54 år - Bosted Askøy - 2 barn Motto er Trening og Trivsel med plass til alle - Hobby: Løp Sammen Askøy Follesø Mannskor Follesø Mannskor Trim
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..