Bergen Ultra 2013, 63.3 km på asfalt.

Gruppen jeg løp sammen med store deler av de 63.3 km.

Gruppen jeg løp sammen med store deler av de 63.3 km. Med Janicke Larsen Camilla Landro Berntsen, Trond Larsen, Øyvind Lygre.

Bergen Ultra 2013 i regi av Maratonkarusellen ble arrangert i går med utgangspunkt Fana stadion. Distansene var ½ Maraton, 1/1 Maraton, 1 ½ maraton og 100km. 100km var i år NM. Løpene som Maratonkarusellen arrangerer er skikkelige kvalitetsløp der de setter løperne i fokus med god service både før under og etter løpet. Ingenting er så hyggelig som å avslutte et løp der alle etterpå blir invitert inn på nystekte vafler m.m.

Som en del av å prøve å erobre Jernmannsstatuetten 2013 måtte jeg gjennom 1 ½ maraton(63.3km).

Etter lang lang tid med fint vær begynte det selvfølgelig å snø natt til lørdag. Akkurat det jeg ikke trengte når jeg skulle ut å løpe i 6-7 timer. Ja ja skal jeg bli ”Jernmann” så må jeg tåle drittvær.

Varierende værforhold.

Varierende værforhold.

Planen for dagen var å løpe sammen med en del gode treningsvenner fra Start og til Mål, med felles mål om bare å komme seg gjennom løpet under 8 timer som er kravet til Jernmannsstatuetten. Klokken 11 gikk startskuddet på en snødekt Fana stadion. Humøret i gruppen var på topp til tross for at dagen ville bli meget lang. Jeg stiller jo meg selv spørsmålet av og til om hva jeg holder på med, er jeg frisk i hodet, og har dette med trening overtatt og styrer mitt liv? Til det vil jeg si at i hvert fall så vil ikke min fastlege legge meg inn til behandling med det første, han støtter meg. Om treningen styrer mitt liv? Ja klart det, men i positiv forstand.

Etter hvert som timene og km’erne ble passert i alt fra snøstorm og til sol, dukket de vanlige tankene opp i hodet. Tanker som om jeg vil klare løpet for både kroppen med føtter skal fungere når det skal løpes så langt. En annen ting er om jeg klarer å få i meg nok næring, og om magen spiller på lag. En jeg løp sammen med hadde mageproblemer og det er ikke noe kjekt.

Øyvind og Trond leder troppene frem, med Camilla og Janicke på hjul.

Øyvind og Trond leder troppene frem, med Camilla og Janicke på hjul.

Etter passering maraton var gruppen jeg løp sammen med ”skrumpet” inn til to. Noen

Jublene på stadion sto ikke i taket da jeg kom til mål, men jeg var glad for at jeg klarte dagens mål.

Jublene på stadion sto ikke i taket da jeg kom til mål, men jeg var glad for at jeg klarte dagens mål.

hadde stått av av ulike grunner og noen lå foran eller bak. Det var meg og Camilla L B som lusket oss ut på den siste ½ maratonen. Jeg så lyst på det nå til tross for at beine var begynt å bli rimelig stive. Vi snakket ikke om så mye på denne runden, det gikk mest i taktikk i forhold til hvor vi skulle gå/løpe, spise/drikke m.m. Med 5 km igjen til mål følt vi oss meget glade begge to. Vi så at målet for dagen var nådd. Vi økte faktisk farten litt siste delen der vi la inn en liten spurt på Fana stadion til ære for funksjonærene. To ekstremt glade løpere mottok etter målgang sin fortjente premie, som er det ettertraktede Bergen Ultra glass for 2013. Til opplysning så hadde ikke Camilla løpt lenger en ½ maraton før løpet, så en meget sterk prestasjon av henne. Hun er ”rå, ja døds rå døds rå”

Når det gjelder tid så skal dere få den: Camilla 7.20.01 og jeg 7.20.02. I går var det bare en

Camilla etter målpassering.

Camilla etter målpassering.

ting som gjaldt og det var å komme under 8 timer. Har selv bedre tid fra tidligere løp, men det er historie og uvesentlig.

Takk til Øyvind Lygre, Janicke Larsen, Trond Larsen, Camilla L B, Karl Morten, Per Verner m.m for mange hyggelige km sammen på en endeløs landevei. Og en kjempestor takk til Maratonkarusellen.

Nå er det sykkelen som gjelder fremover og Fenring Langdistanse løping.

Etter 63.3 km med joggesko på asfalt så var vi meget meget happy for å klare dagens mål. Takk for en fin reise Camilla

Etter 63.3 km med joggesko på asfalt så var vi meget meget happy for å klare dagens mål. Takk for en fin reise Camilla

Om LøpSammenAskøyMentor

- Alder 54 år - Bosted Askøy - 2 barn Motto er Trening og Trivsel med plass til alle - Hobby: Løp Sammen Askøy Follesø Mannskor Follesø Mannskor Trim
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..