Maratonkarusellen 6 løp 2013, min første snø maraton.

Fana stadion kledd i hvitt.

Fana stadion kledd i hvitt.

Denne ønsker jeg meg i år.

Denne ønsker jeg meg i år.

Lørdag 7.desember var jeg klar for min 5 maraton på Bergensk jord i år. Æren en får når en har løpt 5 maratoner på Bergensk jord er en stor pokal fra arrangøren av Maratonkarusellen. Jeg hadde et håp om å klare å få den pokalen i år da jeg løp 5 halvmaraton på Bergensk jord i 2012.

Været lørdag morgen var nok ikke løpevær, kong vinter hadde tatt over med snø. Stresset litt før start med hva jeg skulle ha på beina. Enten vanlige joggesko eller piggsko. Det endte med at jeg startet med piggsko for da kunne jeg skifte til joggesko ved vending hvis beina protesterte. Ved starten på Fana stadion prøvde jeg å varme litt opp sammen med gode løpevenner, men steike kor kaldt det var. Jeg fikk raskt naglebit på fingrene og måtte inn på toalettet for å varme dem opp under varmt vann.

Start Maratonkarusellen 6 løp 2013.

Start Maratonkarusellen 6 løp 2013.

Starten gikk kl 12.00 og planen for dagen var et skjema til 4 timer. Første halve, skulle jeg sammen med Morten Vestvik prøve å dra to gode løpevenner inn til en tid under 2 timer. Vi startet etter skjema og det gikk greit til tross for at føret var meget dårlig. Ved runding

Jeg og Morten i godt følge fra start og til mål.

Jeg og Morten i godt følge fra start og til mål.

etter 10.5 km lå vi 30 sekunder foran skjema til 2 timer på den halve maratonen. Vi fortsatte i samme tempo frem til 16 km men derfra og inn økte vi jevnt og trutt tempoet. Vi dro de to inn til tider rundt 1t 55min. Første del av maratonen var gjennomført. Siden tempoet var økt en del de siste 5 km så var planen å gå ned igjen til 4 timers skjema sammen med Morten. Jeg glemte helt å skifte sko til tross for at jeg begynte å få gnagsår. Pytt pytt her var det bare å komme seg videre. Ved runding 31.5km lå vi ganske nøyaktig på 4 timers skjemaet. Slik lå vi frem til 3 km før mål, da fikk vi los på en gruppe foran oss og tempoet gikk litt opp. Jeg tenkte at jeg ikke ville stresse for mye men siden beina var fine så gikk tempoet opp og vi nærmet oss gruppen. Dette førte til at jeg og Morten havnet i mål 5 min før skjemaet for dagen. Jeg håper og tror at jeg var en gentleman da jeg ikke løp forbi vinneren av dameklassen inne på Fana stadion, med mottoet ”damene først”.

Med et gnagsår på venstre hel og en vannblemme på høyre stortå etter bruk av piggsko i 42.2 km ruslet jeg ut av målområdet glad og fornøyd. Jeg hadde hatt en sosial langtur på snøføre sammen med en meget kjekk venn som Morten, samt at mine to ½ maraton venner var fornøyd. Jeg er som vanlig meget fornøyd med Maratonkarusellens opplegg som utføres av bare hyggelige hjelpere.

Jeg, Jan Wilhelm Werner og Morten Vestvik etter endt maraton.

Jeg, Jan Wilhelm Werner og Morten Vestvik etter endt maraton.

Blir ikke så mange maraton neste år som i år for hoved fokuset neste år er kortere løp fra 5 km og til ½ maraton.

Om LøpSammenAskøyMentor

- Alder 54 år - Bosted Askøy - 2 barn Motto er Trening og Trivsel med plass til alle - Hobby: Løp Sammen Askøy Follesø Mannskor Follesø Mannskor Trim
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..