Så er det på’n igjen.

Galskapen lenge leve.

Galskapen lenge leve.

”Yes jeg klarte det” var det siste jeg skrev på min blogg og det er helt tilbake til 31.12.2013. Jaggu er det lenge siden gitt. Hvorfor så lenge siden? Jo jeg hadde i lang tid planlagt at 2014 skulle være et ”hvileår” innen trening og da trenings intensiteten gikk ned ja da forsvant skrivelysten. Hvorfor forsvant skrivelysten tenker jeg mye på nå. Tja si det kan faktisk ikke gi noe god forklaring på det, men det er jo ofte slik at hvis en begynner å slurve med ting i livet ja så forsvinner kontinuiteten. Tror mange kjenner seg igjen der gitt og eksempler på det kan være alle nyttårs forsetter som går fint en stund men så sklir det litt ut og man er tilbake i hverdagen, slik som treningsforsetter og røykestopp.

Nok om det for jeg er tilbake til glede for meg selv i hvert fall(kanskje for noen andre også?) for det forplikter litt mer innen trening når jeg setter press på meg selv, og det kommer ved å synliggjøre meg. Forplikter gjør det men jeg kommer alltid til å ha trivsel som første pri når det gjelder trening.

2014 så langt har vært et hvileår for meg for jeg trener kanskje 3 ganger i uken.

I Sumpen med Fenring Langdistanse.

I Sumpen med Fenring Langdistanse.

 

TILBAKEBLIKK 2014.

Jeg begynte året med å løpe maratonkarusellen sine løp og da med fokus på å klare 5 halve maraton på Bergensk jord, og det har gått fint. Jeg har løpt 3 halv maratoner på maratonkarusellen, Bergen skogsmaraton der jeg løp hel maraton og Bergen Ultra der jeg løp 63.3 km. I tilegg var jeg fartsholder på ½ maraton under Bergen City maraton noe som var en opplevelse der jeg løp med et smil om munnen hele veien.

7-fjellsturen ble gjennomført i mai.

Høydepunktet når det gjelder løping i år er nok Askøy Xtreme som var Askøy på langs fra

Askøy på langs.

Askøy på langs.

Kleppestø og til Herdla i terreng med en avstand på ca 40 km. Fy flate for et flott arrangement det var. Løypen passet meg da jeg løper mye med Fenring Langdistanse i Sumpen(søndagstur på 3 timer i vått terreng). Så takk til arrangørene.

Askøy Xtreme med en fantastisk følgesvenn. Takk for turen Lars.

Askøy Xtreme med en fantastisk følgesvenn. Takk for turen Lars.

Ellers så har jeg hatt noen fantastiske fine toppturer alt etter hvor jeg har befunnet meg i år. Turene har vært på fra 2 timer og til en helg, der høydepunktet var helgen på Gullbrå i Eksingedalen med turer opp mot Kvitanosi på 1433moh.

Bergen-Voss

Bergen-Voss

Jeg har nesten ikke vært på sykkelen i år, 4 turer med racer ble det og to av dem til Voss. En treningstur med gode korvenner og selve rittet Bergen-Voss. Syklet med kosepuljen til Blogg7Bergen Triathlon Club som skulle sykle på 6.30. Kjente på slutten at det ble litt tøft for meg da gruppen landet på Voss på 6.15 der turen hadde gode pauser underveis. Uansett en kjempetur og med tanke på å bare å ha hatt 3 turer før rittet.

Kan også slenge på at jeg hadde en helt fantastisk sykkeltur med Blokken og Øyvind. Vi syklet fra Dale en torsdag ettermiddag på off-road sykler med sykkelvogner på ”slep”. I vognene hadde vi alt fra lavvo, kokekar, fiskestenger, soveposen, mye god mat og drikke m.m. Dette gjorde at vognene våres veide fra 30 til 40 kg, så vi fikk

Gutta på tur:

Gutta på tur:

allerede panikk i første kneiken opp til Hamlagrø(Bergsdalen). Fy steike det var tungt men vi kom oss opp til Småbrekke der vi overnattet i lavvo. Dagen etter syklet vi til Voss, videre til Evanger over Nesheimfjellet og til Eksingedalen. En meget hard dag på sykkelen for veien over Nesheimfjellet var mye brattere og tyngre en Dale-Hamlagrø. Tredje dagen syklet vi fra Eksingedalen og til Mo i Modalen der vi koste oss glugg i hjel blant alle båtturistene som også var der. Noe redusert syklet vi søndagen fra Mo og tilbake til Dale via Eidslandet der vi startet. En knall tur som jeg vil anbefale til alle. Turen blir omtalt i turistmedia som den grønne sløyfen.

Kos er viktig på tur.

Kos er viktig på tur.

 

Yes slik er status for min del. Har sikkert glemt noe men når en kommer i min alder så skal det noe til å huske ting.

FREMOVER VA SKJER A?

Hva gjør jeg så fremover? Jo det skal jeg si dere jeg skal løpe en rolig halvmaraton i Fana på lørdag på ca 1.50 til 2 timer. Trenger mye restitusjon så kan ikke løpe ”fort” hver gang. Den 1. november håper jeg å løpe Brakvatnet halvmaraton på Osterøy for første gang, for så å løpe siste løpet i maratonkarusellen i desember.

Når det gjelder trening så kommer jeg til å ha fokus på 3 gode løpe økter i uken med tanke på å øke til 4 etter hvert. Det blir da en langtur som er Sumpen, en bakkeintervall og en terskeløkt på ca 1 time. Utover det håper jeg på å få til noen rolige ”hopp på økter”.

Her kan dere lese om Sumpen og Fenring Langdistanse.

http://www.bt.no/sprek/Tar-sondagsturen-i-sumpen-3133071.html#.U5IWubRTa1c

https://www.facebook.com/#!/groups/328745697260304/

Gunnar og Camilla i Sumpen.

Gunnar og Camilla i Sumpen.

FREMOVER 2015?

Når det gjelder neste år så har jeg ikke helt bestemt meg enda. Kunne tenke meg å ta et lite comeback på triathlon i Haugesund men det er jeg pr nu ikke klar for men jeg jobber i hodet mitt med det.

Ja da var jeg i gang igjen og satser på å plage dere jevnlig fremover. Kos der med det dere måtte få til av mosjon og trening.

Kommer jeg tilbake her?

Kommer jeg tilbake her?

Trond

Om LøpSammenAskøyMentor

- Alder 54 år - Bosted Askøy - 2 barn Motto er Trening og Trivsel med plass til alle - Hobby: Løp Sammen Askøy Follesø Mannskor Follesø Mannskor Trim
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

4 svar til Så er det på’n igjen.

  1. Irene Djavit sier:

    Du sier du har hatt et «hvilår»? Jeg blir anpusten bare av å lese hva du har prestert/opplevd… Du er jammen meg flink! Klem til deg og dine

  2. Julekrybbe sier:

    Jeg liker at du plager oss med triathlon-tankene dine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..