Den tunge vei tilbake til trening.

17 mai på Kolbeinsvarden.

17 mai på Kolbeinsvarden.

Ja hva skal jeg si etter å ha vært borte fra både tastaturet og treningen i flere måneder nu? Jo det skal jeg si dere: NU ER JEG I GANG IGJEN  med litt ordentlig trening.

Så spol tilbake tilbake tilbake. Har de 3 siste månedene ikke trent en dritt utenom da jeg gikk noen turer for å prøve å hjelpe Askøy kommune til å slå Os kommune i en aktivitets konkurranse. Hvorfor har jeg så ikke trent? det er nok mange grunner til det men jeg

Treningstur til Fedje med Øyvind og Blokken.

Treningstur til Fedje med Øyvind og Blokken.

kom inn i en ond sirkel som bunner ut i operasjonen av min i skulderen. Jeg ble rett og slett ikke bedre i den tvert imot verre enn før operasjonen. Jeg sa da til meg selv at nu skal jeg lytte til lege og fysioterapeut og kroppen. Jeg har tolket alle sammen dit at jeg måtte være ytterst forsiktig med aktivitet som kunne provosere skulderen og gi fortsatt verk. Med inaktivitet og litt for mye mat som førte til vektøkning så kom det negative tanker i hodet og jeg ble stresset . Stresset gikk ut på at jeg ble tykkere, latere fikk dårligere humør samt at jeg at jeg fikk dårlig samvittighet ovenfor forpliktelser rundt hus, hage, hytte m.m og ikke minst arbeidsgiver. Mange av dere vet hvordan det er når dere havner i den situasjonen, så nok om det for nå over til det positive.

Jeg har vært i den situasjonen med inaktivitet og «symptomene» som jeg snakker om over  før så jeg ha nå klart å komme meg ut av den. Hva måtte til? Jeg måtte spole tilbake  i mitt liv samt se til andre som har jobbet seg opp igjen fra tunge stunder og frem til et bedre liv med trim og trivsel.

Så pr i dag har jeg nå vært i aktivitet i snart 3 uker og det begynner å bli mer og mer gøy å trene igjen. Skal ikke si at disse 3 ukene har vært lette for det har de ikke. Å starte fra null igjen er noe som mange vet bly tungt uansett om intensiteten ikke er på topp i øktene.

Ønsker meg tilbake i Sumpen snart

Ønsker meg tilbake i Sumpen snart

Status på 3 uker:

Halvsumpen 3 ganger, 3 ukentlige turer i Tveitaskogen på 1 time hver, 1 sykel økt i uka, pluss en diverse økt i uka.

Planer fremover:

Halv Sumpen som skal over til hel Sumpen, 2 turer i Tveiatskogen, 1 bakke økt, 1 sykkel økt og en asfalt økt. Alt skal gjøres med maxs 5 % økning i lengd og intensitet i uken. Her gjelder det å ikke gå på en smell. Når det gjelder skulderen så er jeg bekymret for den for den er ikke god :(.

Fremtiden: Alt for mange planer som jeg må komme tilbake til men en ting kan jeg si og det er at jeg ønsker å komme tilbake til Ironman i Haugesund 2016.

Så til slutt vil jeg si at jeg håper at min skriving også hjelper meg til å motivere meg til fortsatt trening.

NORSEMAN

NORSEMAN

Om UltraTrond

- Alder 55 år - Askøy -Erfaring fra tjukkas til ultra løper m.m Motto er Trening og Trivsel med plass til alle Leder Løp Sammen Askøy
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..