Maratonkarusellen 1 løp 2017

Fana stadion er start sted for maratonkarusellen.

Fana stadion er start sted for maratonkarusellen.

Da var det tid for årets første løp i maratonkarusellen. Plan for dagen var å løpe rundt 1.45 på halv maraton. Været var strålende i dag, ikke sol men 7 grader og oppholdsvær. Det er nye løpetider under karusellen nå. Hel starter kl 11 og halv 12.30. Selv synes jeg 12.30 er for seint på dagen. Ikke får en gjort en dritt før en går og når en er ferdig så er dagen på vei mot å gå mot kveld.

Alt for fotografen.

Alt for fotografen.

Pang sa det og ca 150 stykker rykket i foten eller rettere sagt de startet sine løpe klokker, løpet var i gang. Plan var å se om jeg klarte å ligge på tempo 5 min pr km uten å gå for høyt i puls. Så var det dette med puls da. Jeg hadde pulsbelte på meg i dag noe som jeg ikke har brukt de siste årene(har vært trivsels løper og da trenger en ikke slik). Ikke utnyttet jeg det i dag heller. Hvorfor? Jo jeg føler jeg kjenner kroppen så godt at jeg regulerer tempo uavhengig av å se på puls klokken. Det jeg så på var tempo og det fulgte jeg ganske greit. Etter 6 km så kom det som jeg fryktet i dag. Mage problemer. Da jeg våknet i dag så var ikke magen bra. Jeg håpet det ville gå over før jeg startet. Det gjorde det til en hvis grad, men nå var det tilbake. Fan altså for å løpe med en mage som kun ønsker en ting er ikke noe hyggelig. Fokuset blir flyttet fra løpe og til å knipe igjen. Med  tanker om at jeg måtte finne meg en busk for å lette på trykket så gled nå km etter km unna. Jeg passerte 10.5 km merket ca 40 sekunder bak skjema til 1.45.  Busker ble ikke besøkt til tross for at jeg følte behovet konstant. Kreftene var der hele tiden og jeg følte at jeg hadde mer å gi så etter ca 15 km med tempo på 5 m/km så overtok viljestyrken i meg kommandoen. Under et løp her i fjord så var det en som jeg skulle løpe sammen med over mål slik en ofte gjør hvis en sliter. Det skjedde ikke til tross for at jeg hadde senket farten. 30 meter før mål så ga han full gass og løp fra meg. Pytt pytt tenkte jeg med litt undring. I dag var han grunnen til at viljestyrken overvant  mage smertene. Jeg hadde sett at han dro fra meg etter ca 4 km uten at jeg tenkte mer over det der og da. Men når jeg så ryggen hans langt der framme  etter ca 14 km så var gnisten tent. Farten ble øket og jeg seg innpå samtidig som jeg løp forbi mange andre. Etter 16 km så var han borte. Med 5 km igjen til mål så følte jeg at magen bare fikk gjøre hva fan den ville for nå var jeg i fint driv. I det fine drivet mot mål så fikk jeg se ryggen til Cathrine Haugstvedt  ved Stend. Og da hun stoppet for å knyte skolisen etter ca 19 km så var vi side om side. Og som den jeg er så var det bare å slå på sjarmen og si kom igjen Cathrine. Cathrine har vært ute i Sumpen på Askøy så det var kjekt å se henne og løpe med henne. Jeg sa til henne at du og jeg skal over mål sammen og slik ble det, og det var helt ok for meg for da fikk jeg litt nedtapping av løpet på slutten. Mål ble passert etter ca 1.45.40 så da var mission completed på en ræva dag. Etter noen bilder med gode løpevenner så bar det rett på …… for å blidgjøre magen, en mage som kun hadde fått i seg et glass vann i løpet av løpet.

Det ble negativ split på dagens løp noe som jeg ofte har. Tanken slår meg ofte om jeg kanskje er litt feig. Men når jeg tenker meg om så kjører jeg sjelden for full maskin da jeg bruker maratonkarusellen sine løp som terskel trening.

En fornøyd Øyvind.

En fornøyd Øyvind.

Løpet i dag er et av mange løp som kommer fremover for å kjøre opp mot Lysefjorden ultramaraton. Nå blir det fokus på å få seg noen gode høydemeter under langtur i løpet av den neste måneden.

Vil si takk til de fantastiske funksjonærene i maratonkarusellen. Var også kjekt å se igjen Morten og Inger Johanne i dag. Morten som er en maraton maskinen og den alltid smilende og blide halv maraton løperen Inger som er solid på halv som vanlig. Jeg gledet meg også mye av at min løpe kompis Øyvind Lygre løpe 8 minutter raskere på dagens løp i forhold til sist løp. Stå på Øyvind for jeg vet du har mye inne enda.

Gode løpe venner. Morten og Inger Johanne.

Gode løpe venner. Morten og Inger Johanne.

 

Om LøpSammenAskøyMentor

- Alder 54 år - Bosted Askøy - 2 barn Motto er Trening og Trivsel med plass til alle - Hobby: Løp Sammen Askøy Follesø Mannskor Follesø Mannskor Trim
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..