Karmøy maraton

Siden Xreid (Voss-Bergen terrengløp) i sommer har jeg jobbet med neste mål, som var kampen mot å klare halvmaraton på under 1.30.

Jeg startet opp med treningsprogram i juli, tilpasset meg fra Bergen Løpeklubb sin trener Jan Fjærestad. For meg er Jan mer enn en trener, jeg ser på han som en venn. Jeg har fulgt dette programmet med noen få unntak. Det har basert seg på 2 harde intervall økter i uken, 2 totimers turer, 2 variable og en langtur. I tillegg har jeg løpt alle tre løpene under Knarvik mila i august som var terrengløp, 10km og Knarvik halvmaraton. Vil også t

Medaljer for 3 løp under Knarvik Mila som gjorde meg til Fjord Viking.

I september testet jeg 10km formen under Bergen City milen i forrykende regnvær og vind. Tid 41.58

Så var det ferien i 3 uker i oktober med USA tur. Fikk trent svært lite i ferien så var spent på formen da jeg kom hjem. Jeg stilte på Bergen Maraton halv i slutten av oktober 4 dager etter jeg kom hjem. Tid 1.32.16 og var kjempefornøyd. Formen etter ferien var ikke så dårlig.

Maratonkarusell sammen med min gode venn Øyvind.

Med utgangspunktet fra tiden fra Bergen Maraton fortsatte jeg arbeidet mot neste løp som var Karmøy maraton.

Jeg kom til Haugesund sammen med Frode Johansen. Vi kjørte gjennom løypa og jeg ble egentlig skremt over hvor kupert den var, men 3-4 tunge bakker. Jeg hadde vært litt småsyk i forkant så dette ville bli et tøft løp.

Start Karmøy halvmaraton

På løpsdagen var det overskyet, vindstille og 7 grader, altså perfekt løpevær. Plan for dagen var 1.29.59 eller bedre. Starten gikk og jeg kjørte ganske hardt ut fra start for ikke å bli inneklemt blandt de ca 300 påmeldte. Allerede fra 5km kjente jeg at det ville bli en tung dag på jobben. Hodet mitt var bevisst på at ved runding halvgått løp så måtte jeg minst ha 30 sekunder eller mer å gå på for å klare målet. Jeg beholdt disse sekundene til 14km, men beina var allerede begynt å bli stive og jeg følte meg sliten. Fra 14 og til 15km er det en kontinuerlig slakk oppoverbakke, som etter kort tid går inn i ny bakke etter litt nedover. Her raknet løpet fullstendige. Jeg tapte de 30 sekundene jeg hadde pluss 15 sekunder til. Så med stive bein, utslitt kropp og med panikk for å få kramper i lyske/hamstring så jeg planene min om å løpe under 1.30 som umulig med 5km igjen. Selv om jeg så planen ryke så gav jeg meg ikke og jobbet videre. For jeg vet jeg har et hode som kan drive kroppen videre selv om kroppen ikke vil. Med 1km igjen lå jeg 18 sekunder bak målet om under 1.30. Den siste km begynner med en bakke der jeg ble forbiløpt av en løper. Jeg så han dro ifra der jeg følte at jeg sto stille. På toppen av bakken så jeg stadion med målgang for deretter å se på klokken, som var stilt inn slik at jeg kunne se hvor langt jeg var bak skjema. Fremdeles 18 sekunder. Det gikk da en stemme inni meg som sa kjør kjør kjør. Jeg slo om og glemte hvor stiv og sliten jeg var. Jeg hadde heller ikke hatt krampetendenser. Tempoet økte og økte og målgang kom nærmere og nærmere. Men fy fan de 300 meterne inne på Koppervik stadion som besto av grus var tunge, men jeg fortsatte å øke. Jeg hadde ikke mulighet til å se på klokken. I svingen 100 meter før mål så jeg han som løp forbi meg i bakken like foran meg. Jeg økte enda mer og 10 meter før mål passerte jeg han. I ettertid ser jeg at jeg hadde 3.20 fart her. Jeg stoppet klokken da jeg passerte målstreken men orket ikke å se på den, men jeg hørte speaker sa at tiden var under 1.30. Jeg kjente gledesfølelser strømme på. Det er underlig hvordan en voksen mann på 53 år kan reagere følelsesmessig når et mål som det har vært jobbet mot lenge ble oppnådd. Offisiell tid 1.29.58. Altså 2 sekunder i favør, glede og lykke.

Jeg ståler av glede.

Hva er så neste mål? Jo under 40 minutter på 10km og 20 minutter på 5km. Men først er det Hans Jacob minneløp 7 desember.

Jeg og Frode etter målgang. Fornøyd med løpet begge to.

Om LøpSammenAskøyMentor

- Alder 54 år - Bosted Askøy - 2 barn Motto er Trening og Trivsel med plass til alle - Hobby: Løp Sammen Askøy Follesø Mannskor Follesø Mannskor Trim
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.