Hans Jacobs Minneløp

Hans Jacob Berntsen var den drivende kraften bak hele maratonmiljøet rundt Fana Stadion i mer enn 30 år så det er naturlig at han har fått et løp til sitt minne. Han gikk bort for 2 år siden. Løpet ble arrangert første gang i 2017.

Hans Jacob Berntsen

Jeg hadde løpet i dag som høstens mål, der målet var å løpe halvmaraton på under 1t30min. Med Karmøy halvmaraton i beina for 14 dager siden, litt for mye familiekos(bland annet med alkohol), førjuls stress på jobben og forberedelser til julekonserter med Follesø Mannskor, så følte jeg meg ganske tom og utladet i kroppen.

Sammen med to blide løpere fra Ask friidrett

Med en temperatur på 3 grader, vindstille og oppholdsvær, så lå alt til rette for å nå tids målet. Plan for dagen var å løpe første halvdel etter skjema til 1t30min, for så å se om jeg kunne øke eller måtte senke tempoet. Ved vending lå jeg akkurat på skjema. Kroppen og beina hadde mer en nok med dette tempoet, så var svært spente på siste halvdel. Jeg jobbet og jobbet som besatt for å holde opp tempoet, og med hjelp fra en motiverende trener Jan Fjærestad som dukket opp i løypa med jevne mellomrom så klarte jeg å holde oppe tempoet til 17km. Da fikk jeg en km på 4.27 minutter noe som gjorde at jeg tapte litt for mye i forhold til skjema. Marginene for meg på en halvmaraton er så liten så med 2 av 21 på henholdsvis 4.24 og 4.27 minutter pr km så tapte jeg 18 sekunder her. Noe som ble helt avgjørende i forhold til dagens mål. Jeg avsluttet løpet på en god måte, men hadde ikke noe ekstra gir til å redde dagens mål. Kom i mål på 1.30.19. Så 20 sekunder bak dagens mål. Ble nummer 34 av 177 startede og nummer 2 i klassen 50-54 år.

Km tider
Løp store deler av løper sammen med Linda Grøning fra Varegg 1.29.55 og Bjarne Otto Lyngbø fra Ask 1.31.34

Er jeg fornøyd med dagens løp? Både ja og nei. Nei fordi jeg har jobbet knallhardt i høst med å klare å toppe med personlig rekord på halvmaraton i dag, noe som ikke gikk. Hadde heller ikke noe ekstra gir å legge inn i løpet av løoet. Ja forde jeg må se høsten under et, og med punktene nevnt i begynnelsen så må jeg være fornøyd. Jeg har vist at jeg har klart å beveget meg fra  ultra løper og til en ok halvmaraton løper i min aldersgruppe i løpet av 5 måneder.

Viktig å prøve å holde oppe humøret på en tung dag.

Fana med maratonkarusell og i dag Hans Jacobs Minneløp er en fantastisk og av avslappende arena. Her treffer jeg mange av mine løpvenner som også er trofaste maratonkarusell løpere. Jeg tror jeg nå har 38 løpe i karusellen. Før start i dag traff jeg ildsjelen Frode Monsen som driver Sportsmanden. Han gjør en fantastisk jobb der, selv er et slags støttemedlem av team Sportsmanden. Stå på videre Frode

Sammen med leder av Sportsmanden Frode Monsen før start

Jeg nevnte i forrige innlegg at jeg ønsket å løpe 10km på under 40 minutter og 5km på under 20 minutter. Akkurat nå så vil jeg ikke klare 10km på under 40 men 5km ligger nok inne. Vil allikevel ikke jobbe hardt for dette nå. Nå blir det å slippe litt opp på treningen og løpe litt etter humør, vær og vind.

Maratonkarusellen for nøyaktig 7 år siden.

Som avslutning vil jeg nok en gang takke Jan Fjærestad for det han gir meg. Han lager treningsprogram, han følger den opp og gir meg konstruktiv feedback på trening og under konkurranse. Ja jeg gjør en jobb selv under trening men du Jan har løftet meg opp flere hakk løpemessig. Vil si til dere der ute som ønsker å løpe, og da uavhengig av nivå så er Bergen Løpeklubb rette klubben. Bergen Løpeklubb er ikke bare for de gode eller beste. Klubben består av løpere på alle nivåer fra den glade mosjonist og til elite løpere. Tar et eksempel med en løper som begynte i klubben for noen måneder siden. I dag på halvmaraton i Fana løp denne løperen inn til personlig rekord med 5 minutter etter bare kort tid med et treningsprogram. Så lurer du på noe i forhold til klubben og kanskje kunne tenke deg å prøve litt så gi en lyd til meg.

Slik bygger Jan Fjærestad en løper.

For nye lesere så har jeg dysleksi så se opp for skriveleifer m.m

Om UltraTrond

- Alder 55 år - Askøy -Erfaring fra tjukkas til ultra løper m.m Motto er Trening og Trivsel med plass til alle Leder Løp Sammen Askøy
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.