Skipervannet-Leirdalsura-Pehøyen-Storevardshaugen

I disse tider når Corona viruset innskrenker våres muligheter til å samles i større grupper, og Folkehelseinstituttet sier vi bør være varsom i forhold til nærkontakt med andre mennesker så vil jeg fremover komme med forslag til turer der det ikke er mange andre å treffe på. Slik situasjon er nå så oppsøker svært mange de tradisjonelle turområdene, noe som fører til opphopning av mange mennesker på et sted.

Kart over turen

Vi ser i dag at svært mange lider av brakkesyke, mange har barn som må luftes og mange er generelt rastløs og vil ut å lufte seg. Friluftsliv er da god balsam for kropp og sjel. Så kom deg ut.

Dagens tur tips er en tur jeg gikk og småløp i går. Jeg brukte ca 1 time på den 5km lange turen. For en som ønsker å gå turen så tenker jeg det vil ta rundt 2 timer med 3 korte pauser. Pausene passer det godt å ta på stedene jeg vil nevne i neste avsnitt.

Jeg parkerte ved Skipervannet som ligger ca 1 km etter Spar butikken på Fromreide. Det er begrenset med parkeringsplasser så i verste fall så må du parkere ved Spar butikken. Men som oftest er det ikke noe problem. Fra Skipervannet følger du Askøy på langs stien i nordøstlige retning opp de nye trappene Dugnadsgjengen har bygget. Like etter trappene på stien finner du et gammelt skilt som sier Leirdalsura og følger stien videre. Det er til tider en ganske gjengrodd sti men ved å bruke tålmodighet så finner du nok frem. Tidvise har du god utsikt utover sjøen i retning Fauskanger. Stien følger du helt fram til den tar slutt ved Leirdalsura. Her finner du en turbok som du kan skrive deg inn i. Loggen i boken viser at det ikke er mange som besøker stedet. Her kan du ta deg en pause nede ved sjøen på en av de store steinene i ura. Det er ca 2km til dette stedet fra parkeringsplassen.

Videre går du tilbake på samme sti men vil da på veien finne skiltet som sier Pehøyen. Du tar her av eller går tilbake til bilen. Oppe på Pehøyen er det fin utsikt i retning Øygarden og Nordhordland. Det er ca 700m fra Leirdalsura og til Pehøyen, men mye stigning.

Fra Pehøyen og til turens høyeste punkt på ca 60moh som er Storevardshaugen går det stort sett oppover. Turen har nå kommet opp i 3.5km. Utsikten er her mye det samme som på Pehøyen. Her oppe kan du skrive deg inn i enda en turbok. Denne boken viser at flere folk besøker stedet.

Fra Storevardshaugen er det to muligheter å ta seg ned på. Det enkleste er å følge skiltingen som sier Fromreide. Den tar deg ned igjen til Askøy på langs stien som du følger i nordvestlig retning mot Herdla tilbake til bilen.

Løypa er stedvis våt. Stien er stedvis ganske gjengrodd og noe krevende. Anbefaler deg derfor høye fjellsko hvis du vil holde deg tørr på beina. Er du ikke redd for å blir våt på beina så er gode terreng joggesko supert å bruke.

Jeg har gjort mitt beste for å beskrive turen så godt det lar seg gjøre etter å ha vært gjennom løypa en gang. Kommer til å ta turen igjen for å eventuelt korrigere innlegget. God tur.

Om UltraTrond

- Alder 55 år - Askøy -Erfaring fra tjukkas til ultra løper m.m Motto er Trening og Trivsel med plass til alle Leder Løp Sammen Askøy
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..