Haglunds Hæl

Etter 16 måneder med akilles problemer og lang utredning er dagen kommet for å operere problemet som er Haglunds hæl.

Slik ser det ut

Ved Haglunds hæl er bakre del av hælbeinet spissere enn vanlig. Dette kan gi hælsmerter og betennelse i slimposen som ligger mellom beinet og senen.

Kronisk betennelse og smerter har fulgt meg i 16 måneder.

https://nhi.no/sykdommer/muskelskjelett/legg-ankel-fot/benutvekst-kalkaneus/

Operasjonen utføres ved Volvat Ulriksdalen og blir utført av Dr Ari Bertz. https://www.volvat.no/behandlere/-bertz-ari/

Klargjøring

Jeg kom til sykehuset klokken 1045 for utfylling av mange papirer. Fikk i meg en del tabeller og sykehus klær. Videre var det barbering og informasjon fra narkose lege og oprasjons lege. Operasjon var estimert til å ta en time. Jeg ble kjørt inn på operasjonsbordet klar 12. Litt smal talk med de på salen før jeg ble borte av narkose.

Heldigvis ikke gips på, men lett bandasje.

Da jeg kom ut fra operasjonssalen var klokken 13.15. Jeg liker ikke oppvåkning fra narkose. Jeg føler meg rett og slett uvel som om jeg er skikkelig fyllesyk. Måtte bruke munnbind også og det føler jeg meg kvelt i. Fant ikke roen i sengen og ville bare hjem.

Fikk i meg litt mat og drikke, før jeg fikk skiftet til sivile klær. Så kom oprasjons lege og fortalte og viste hva han hadde utført. Det var meislet vekk en kul på hælen (se bilde), og fikset akilles feste.

Se kul på bildet
Kul er meislet bort

Så var det å vente på papirer som sykemelding (6uker i første omgang), resepter og nye time til oppfølging. Ble så tilslutt hentet klokken 16. Fikk resept på et opiat som heter Tramadol og pamol 1g. Besked var å ta nok smertestillende.

Litt dop.

Vel hjemme var jeg trøtt som bare fan i hele kroppen, men fant ikke roen i det hele tatt. Følte meg hyper og det er sikkert opiat som gjorde. Kvelden gikk og jeg som nå må passe matinntaket var fysen på snop. Spiste både chips og sjokolade, uff da. Gikk til køys etter å ha sett 71 grader nord på TV.

Et av mine favoritter program.

Sengene ble inntatt i håp om å finne roen. Så skjedde ikke for med kveldens dose opiat så var jeg hyper i sengen. Lå å slumret gjennom natten, men hadde ikke smerter. Opp i dag klokken 6 for å få i meg kaffe og litt mat. Får bare bevege meg 5 minutter hver andre time i tiden fremover nå med krykker, så dette blir en prøvelse for jeg som er hyper.

Her trenger jeg god tålmodighet.

Skal prøve å følge opp denne bloggen da jeg finner svært lite informasjon om opptrening etter operasjon av Haglunds hæl.

Om UltraTrond

- Alder 55 år - Askøy -Erfaring fra tjukkas til ultra løper m.m Motto er Trening og Trivsel med plass til alle Leder Løp Sammen Askøy
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..