Haglunds Hæl Uke 2-3

Første tur uten krykker 1km hinking

Da begynner det å komme seg. Jeg har begynt å gå til fysioterapi hos Leif Fjellheim. Han har jeg brukt tidligere og jeg kan anbefale han på det sterkeste til andre som trenger oppfølging ved lyter eller plager, som følge av løping.

https://www.fjellheimfysioterapi.no/

Ari Bertz som opererte meg ambefalte Bergen fot og ankel spesialisten, men de har ikke avtale med det offentlige og da blir prisen for høy.

Jeg har fått en del øvelser som jeg skal gjøre fremover. En viktig øvelse er å jobbe rolig på balansepute, og tøye akilles med stikk. Dette har jeg nå gjort hver dag i kombinasjon med egen masasje av området rundt akilles.

Billig balanse pute fra Biltema

Videre er jeg begynte på et enkelt program for å styrke kjernemuskulaturen. Programmet består av. Knebøy, utfall, armhevninger, sittups, planken rett og side. Jeg øker med en repitisjon hver dag. Begynte med 6 beveger og 1min i planken. Nå er jeg i 13 bevegelse og 1min20sek i planken. Jeg håper jeg klarer å holde trykket oppe på disse øvelser.

Planken er viktig for kjernemuskulaturen

Løp Sammen Askøy har ikke kunnet ha fellestrening etter innstramminger rundt korona situasjonen. Jeg oppfordret allikevel gruppen til å stille på trening i tidsrommet 18-20 forrige torsdag på Ravnanger idrettsplass. Det kom mange til forskjellige tidspunkt utover kvelden. Det var godt å treffe gruppen igjen. Selv krykket jeg meg 3km rundt banen. Det blir ny økt neste torsdag.

https://m.facebook.com/groups/328745697260304/?tsid=0.5216665992736051&source=result

Løp Sammen Askøy drakt farger

3 uker etter operasjonen er nå krykkene borte for godt, og jeg begynner virkelig å kjenne på fremgangen. I går var jeg innom jobben og det gikk greit i forhold til bevegelse. Jeg var til og med på litt fysisk arbeid, selv om jeg har fått tilrettelagt arbeidsoppgaver. Jeg har en fantastisk arbeidsgiver i TINE. Jeg har til daglig fysisk arbeid men i denne situasjonen har jeg fått tilpasset arbeidet.

Etter jobben den 1.desember gikk jeg rett på Ravnanger idrettsplass. Der åpnet jeg min første luke i julekalenderen. Det ble på første dag 1km hinking rundt banen. Planen er og følge kalenderen framover med gåtur og sykling.

Godt å komme på Strava igjen

Da ser jeg fram til videre trening mot å komme tilbake. Har plan om å være noenlunde tilbake til Bergen Fjellmaraton 3.juni neste år.

Klar for denne juni 2021

Om UltraTrond

- Alder 55 år - Askøy -Erfaring fra tjukkas til ultra løper m.m Motto er Trening og Trivsel med plass til alle Leder Løp Sammen Askøy
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..